In detail

The zebra, the elephant and the rabbit

The zebra, the elephant and the rabbit

The zebra, the elephant and the rabbit only eat carrots. The rabbit eats in a year not leap the same amount of carrots that the elephant eats in two days and what the elephant eats in one day matches what the zebra eats in 5 days.

If in one day the elephant, the zebra and the rabbit eat 55 Kg of carrots, How many kilos of carrots do each eat per day?

Solution

The rabbit eats 365 carrots a year, that is, one a day, the elephant eats 365/2 = 182.5 carrots a day and the zebra 182.5 / 5 = 36.5 carrots per day.

This adds up to 1 + 182.5 + 36.5 = 220 carrots a day among all, which are:
rabbit = 1/220 elephant = 182.5 / 220 zebra = 36.5 / 220

Therefore, the rabbit eats 1/220 of 55 = 1/4 kg of carrots a day, the elephant 182.5 / 220 of 55 = 45.625 kg and the zebra 36.5 / 220 of 55 = 9.125 kg of carrots at day